Середа, 24.04.2024, 11:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 15 » Живи, Кобзаре, в пам'яті людській!
12:23
Живи, Кобзаре, в пам'яті людській!
   Тарас Шевченко.... Це імя стало символом нашого народу. Його портрети – в кожній хаті, його «Кобзар» лежить на столі поруч з хлібом, а його пісні на рушниках. Про поета ми знаємо здається все. Тарас був одним з народних пророків, титаном світу. На всіх континентах зведено пам'ятники йому. Ми змалку знаємо на пам'ять його вірші. Ось у чому невмирущість, вічність Шевченківського слова, ось у чому незнищенність Кобзаря! Бути ж йому завжди з нами, бути йому завжди сучасним – і вчора, і сьогодні, і завтра. Естафета триває.... І напередодні річниці дня його народження,  серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та вихованців Деражнянського Будинку творчості дітей та юнацтва 27 лютого 2013 року проведено районний фестиваль читців,  присвячений Шевченківським дням «Живи, Кобзаре, в пам'яті людській!». В ході свята, присутні  зазирнули у безмежний, глибинний світ його поезій, помандрували його чарівними сторінками. 
   Конкурсна програма відбулася у формі виступу учасників за віковими категоріями: І категорія (молодша) – з 9 до 12 років, та ІІ категорія (старша) – з 13 до 17 років.  Учасники презентували  уривок з одного твору Т.Г.Шевченка за власним вибором. В фестивалі взяли участь 30 дітей із 19 навчальних закладів району. 
  Виступ учасників  фестивалю читців члени журі оцінювали за наступними критеріями: володіння основами художнього читання (чітка дикція, виразність, емоційність виконання, міміка, жести),  розкриття головної думки і художніх образів твору, творча індивідуальність (культура поведінки на сцені, естетика сценічного одягу).
   За результатами підведених підсумків, в молодшій віковій категорії І місце посіла Собко Анастасія, учениця Деражнянського НВК ЗОШ І – ІІІ ст. №3,  ліцей,  ІІ місце – Громова Анна, учениця Галузинецької ЗОШ І – ІІ ст., ІІІ місце розділили Схабенко Аліна, учениця Згароцької ЗОШ І – ІІ ст. та Колюда Віталія, вихованка Деражнянського Будинку творчості дітей та юнацтва. В старшій віковій категорії І місце зайняла Цісар Лілія, учениця Галузинецької ЗОШ І – ІІ ст., ІІ місце посіли: Гюмюшлю Дарина, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1, Кравчук В'ячеслав, учень Деражнянського НВК ЗОШ І – ІІІ ст. №2, гімназія, та Галькович Мар'яна і Юхимишена Діана, учениці Волоської ЗОШ І – ІІІ ст. ІІІ місце розділили: Олексішина Оксана, учениця Маниковецької ЗОШ І – ІІІ ст., Ліхоша Анастасія, учениця Яськовецької ЗОШ І – ІІ ст., та Базалівська Альона, учениця Лозівської ЗОШ  І – ІІІ ст.
   Проведений захід сприяв виявленню  талановитих і обдарованих дітей, сприянню популяризації творчої  спадщини Т.Г.Шевченка, розвивитку інтересу в підростаючого покоління до вивченння української літератури, вихованню почуття 
національної самосвідомості.

Переглядів: 757 | Додав: Zanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz