Середа, 08.05.2024, 21:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2019 » Квітень » 21 » Районне свято-конкурс "Подільська писанка"
22:13
Районне свято-конкурс "Подільська писанка"

    На базі Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва 16 квітня 2019 року відбулося районне свято – конкурс писанкарства «Подільська писанка». Конкурс проводився серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів з метою розвитку творчої активності учнів у відродженні народних ремесел, традицій та обрядів, залучення молоді до етнографічного вивчення регіональних розписів писанок, стимулювання прикладної майстерності учнів.

       В заході прийняли участь 16 команд з 14 навчальних закладів району та Радовецького НВК Вовковинецької ОТГ.  Божиковецький НВК представив 2 команди. Не взяла участі в святі – конкурсі «Подільська писанка» команда Загінецького НВК. Конкурс складався із 2-х частин: І частина – передбачала формування та оцінювання «Великодньої композиції», ІІ частина – довільний розпис писанок та їх захист. Кожна «Великодня композиція» була своєрідним витвором мистецтва. Унікальність робіт свідчить про багатогранний талант вихованців та їх педагогів. Представники команд  демонстрували виконані зі смаком та любов’ю композиції, в яких  втілювали свої святкові фантазії. Переважна кількість команд представила на розгляд журі  композиції, прикрашені традиційними писанками, вербовими гілочками, вишитими рушниками. Радує той факт, що більшість учасників знають значення символів та кольорів на писанках. 
      Журі свята-конкурсу відзначило зацікавленість дітей мистецтвом писанкарства, змістовність домашніх композицій, різноманіття обраних технік, задовільний рівень знань щодо елементів розпису писанок. Як позитив слід відмітити високий рівень розпису писанок та їх захисту в учасників старшої вікової категорії.

    Згідно зведеного протоколу оцінювання (додаток), І загальнокомандне місце в районному святі - конкурсі посіла команда Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №3, ІІ місце - команди Деражнянської ЗОШ І - ІІІ ст. №2 та Божиковецького НВК, ІІІ місце – команда Деражнянського Будинку ворчості.

        В особистій першості,  серед учасників молодшої вікової категорії, 

І місце посіли: Куліш Карина, учениця Божиковецького НВК та Хмільовська Дарина, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №3,

ІІ місце – Колодій Аліна, учениця Деражнянської ЗОШ І - ІІІ ст. №2 та Малакова Маріна, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1, 

ІІІ місце – Данилишина Вікторія, учениця Радовецького НВК та Томащук Мирослава, вихованка Будинку творчості.

        Серед учасників старшої вікової категорії в особистій першості 

І місце  посіли: Маліванчук Юлія, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №2, Пекнич Альона, учениця Божиковецького НВК, Мацюк Анна, учениця  Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №3 та Кондренко Ірина,  вихованка Будинку творчості.

ІІ місце  – Нарожна Олександра, учениця Божиковецького НВК,

ІІІ місце – Сухіна Олена, учениця Деражнянської ЗОШ  І- ІІІ ст. №1.

І місце отримала композиція Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №3, 

ІІ місце – Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №2,

ІІІ місце – Божиковецького НВК та Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1.

 

 

 

 

Переглядів: 418 | Додав: Zanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz