Четвер, 28.03.2024, 16:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів

     Всесвітній день вишиванки - це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

      Цього року День вишиванки дуже особливий! Ми відзначаємо 10-у річницю з дня заснування свята. Розпочалась акція загальною ходою головною вулицею міста, по обидві сторони колони учні неси зєднанні між собою символи нашого народу – українські вишитті рушники. Учні кожного навчального закладу вишили рушник із візерунком, притаманним їхньому населеному пункту, гербом та назвою навчального закладу. 

... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: Zanna | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

     Учнівська молодь Деражнянщини долучилася до Всеукраїнського проекту  "РУШНИК ЄДНАННЯ"  мета якого: об’єднати Україну спільною справою, показати єдність думок, сподівань та мрій молодого покоління українців. Акція проходила на площі міста, в рамках святкування Всеукраїнського дня вишиванки. Очільники учнівського самоврядування кожного навчального закладу та їх координатори вишивали рушник із орнаментом, який притаманний саме їхній місцевості. На кожному рушнику вишито назву навчального закладу та символіку.
     Лідери учнівського  самоврядування - молоде покоління, якому творити історію нашої держави завтра, об’єдналися  в одну спільноту, пройнялись  духом патріотизму та відстоюватимуть  духовну єдність держави.

... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: Zanna | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

   17 травня 2016 року у Деражнянському районному будинку творчості дітей та юнацтва відбувся обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Деражнянського району. В концертній програмі взяли участь понад 200 дітей з навчально-виховних закладів Деражнянського  району. На заході були присутні: директор Хмельницького обласного центру   науково-технічної творчості учнівської молоді, відмінник освіти, заслужений працівник освіти Гончарук Григорій Макарович, його заступниик, заслужений працівник осіти Жолобок Наталія Володимирівна, завідувач навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання центру Кірпота Інна Анатоліївна, методисти відділу Митко Оксана Миколаївна, Пасічник Олеся Анатоліївна, Барабаш Віта Павлівна, заступник голови Деражнянської районної державної адміеістрації Пилипчук Олег Володимирович та начальник відділу освіти Деражнянської районної держа ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: Zanna | Дата: 26.05.2016 | Коментарі (0)

     В історії нашого народу чимало скорботних дат та спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. У 2016 році годинник життя відраховує 30 років Чорнобильської катастрофи. 30 років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, вiн приніс свiту багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. З метою вшанування пам’яті постраждалих  від Чорнобильської катастрофи та вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в Деражнянському Будинку творчості відбувся  районний    фестиваль, приурочений   30-ій   річниці   Чорн ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: Zanna | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

     Наша держава переживає  нелегкі часи. Минуло 2 роки від трагічних подіій на Майдані, і два роки від початку трагічних подій АТО. Події Євромайдану  показали, що ми- сильна нація, готова боротися за свою свободу. Ми немаємо права забувати про наших героїв-хоробрих українських захисників, які віддали своє  життя під час революції Гідності, під час подій АТО, тих бійців, які сьогодні захищають нашу територіальну цілісність на Сході.
     Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді то говорити важко і боляче у двічі. Тому Радою старшокласників району «ЛІДЕР» було ініційовано залучити органи учнівського самоврядування навчальних закладів Деражнянщини до участі у Всеукраїнському  проекті  «Книга памяті та звитяги».У ході реалізації проекту у навчальних закладах були створені пошукові загони, здійснювалась  пошукова робота по виявл ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: Zanna | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)


    Під час участі у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції «А ми тую славу збережемо» - приурочену 70-й річниці перемоги  над фашизмом, ми здійснили краєзнавчий маршрут пам’ятними місцями району, які присвячені подіям Великої Вітчизняної війни. 
    В ході пошукової роботи відвідали село Волоське, де від місцевих жителів дізнались, що в 1973 році під час будівництва шляху Деражня-Галузенці було знайдено останки трьох воїнів радянської армії часів війни та медальйон.
Воїни загинули в липні 1941 року під час нальоту німецької авіації. Найменування та номер військової частини, де служили і загинули, прізвища двох воїнів згідно матеріалів ЦАМО РФ не встановлено. За свідченням експертизи медальон належав Кузьменко Євгенію Семеновичу, уродженцю міста Ленінград. Було знайдено його рідних.
    У 1973 р. було проведено перезахоронення останків воїнів на сільське кладовище. При пере ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: Zanna | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

    В рамках Всеукраїнської акції "Зробимо Україну чистою" - 2016", метою якої є участь дітей та учнівської молоді у реалізації екологічних проектів на рівні громади, залучення органів учнівського самоврядування всіх рівнів до екологічних акцій, підтримка всеукраїнського волонтерського руху, вихованці екологічного гуртка Будинку творчості прийняли активну участь в упорядкуванні території, прилеглої до позашкільного закладу. 

... Читати далі »

Переглядів: 511 | Додав: Zanna | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     20 квітня 2016 р. на базі Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося районне свято-конкурс "Подільська писанка". Конкурс передбачав: конкурс на кращу Великодню композицію з писанок та особисто - командну першість з писанкарства (довільний розпис яєць та захист виконаних робіт). На відкритті свята учасники в національному одязі оформили свою домашню Великодню композицію. Особиста першість з писанкарства передбачала довільне написання орнаменту, його забарвлення та знімання воску. Захист виконаного розпису супроводжували розповіддю про сюжет писанки, використані кольори та елементи розпису. 
      В заході прийняли участь команди з 21 загальноосвітнього навчального закладу району та Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва. 

... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: Zanna | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

   З метою розвитку творчих здібностей, кмітливості, формування стійкого інтересу до пошукової творчої діяльності, вихованці Деражнянського Будинку творчості дітей та юнацтва, віком до 10 років, взяли участь у конкурсі робіт з початкового технічного моделювання. До вашої уваги кращі експонати, які були відправлені для участі в обласній заочній виставці-конкурсі:

 

ПОЖЕЖНЕ АВТО

... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: Zanna | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     Вихованці Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва прийняли участь в обласній заочній виставці-конкурсі декоративно-вжиткового і образотворчого мистецтва "Знай і люби свій край". Дана виставка-конкурс проводиться з  з метою підтримки та розвитку декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, пробудження в дітей поваги до національної культурної спадщини. Основними завданнями виставки-конкурсу є: пропаганда та популяризація досягнень дитячих колективів художньо-естетичного напряму; залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі і в своєму житті; художньо-естетичне виховання учнівської молоді, сприяння реалізації творчих задумів учнівської молоді; підведення підсумків роботи гуртків декоративно-ужиткового і образот-ворчого мистецтва та творчих об’єднань учнів. Вихованці закладу представили на виставку-конкурс робот ... Читати далі »

Переглядів: 765 | Додав: Zanna | Дата: 01.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 25 26 »
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz