Четвер, 28.03.2024, 21:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Квітень » 16 » Свято-конкурс "Подільська писанка"
12:37
Свято-конкурс "Подільська писанка"

      12 квітня на базі Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва відбулося традиційне районне свято – конкурс писанкарства «Подільська писанка», в якому  прийняли участь команди з 15 загальноосвітніх навчальних закладів району.
      Конкурс проводився серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів з метою розвитку творчої активності учнів у відродженні народних ремесел, традицій та обрядів, залучення молоді до етнографічного вивчення регіональних розписів писанок, стимулювання прикладної майстерності учнів.
     Захід складався із 2-х частин: І частина – передбачала формування та оцінювання «Великодньої композиції», ІІ частина – довільний розпис писанок та їх захист. 
       Кожна «Великодня композиція» була своєрідним витвором мистецтва. Унікальність робіт свідчить про багатогранний талант вихованців та їх педагогів. Учасники команд  демонстрували виконані зі смаком та любов’ю композиції, в яких втілювали свої святкові фантазії. Окрасою конкурсу стало те, що всі учасники були в національному одязі.
    Переважна кількість команд представила на розгляд журі  композиції, прикрашені традиційними писанками, вербовими гілочками, вишитими рушниками. 
Відповідно протоколу оцінювання, І місце отримали композиції Радовецького НВК та Божиковецького НВК; ІІ місце – композиції Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №2 та Богдановецького НВК, ІІІ місце – Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1.

 


     Під час довільного розпису яєць конкурсанти проявляли творчу  фантазію та імпровізували у  співзвучності з традиційністю нашого краю. Радує той факт, що більшість учасників знають значення символів та кольорів на писанках. 
Журі свята-конкурсу відзначило зацікавленість дітей мистецтвом писанкарства, змістовність домашніх композицій, різноманіття обраних технік, задовільний рівень знань щодо елементів розпису писанок. Головним залишається те, що традиції зберігаються та передаються з покоління в покоління.

 

 


        За підсумками, І загальнокомандне місце в районному святі - конкурсі посіла команда Божиковецького НВК, ІІ місце - команда Деражнянської ЗОШ І - ІІІ ст. №1, ІІІ місце – команда Радовецького НВК. 
В особистій першості,  серед учасників молодшої вікової категорії, І місце посіли: Нарожна Олександра, учениця Божиковецького НВК, Сухіна Олена, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1 та Хмільовська Дарина, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №3; ІІ місце Данилишина Вікторія, учениця  Радовецького НВК; ІІІ місце Стремецька Олена, учениця Загінецького НВК. 
      Серед учасників старшої вікової категорії в особистій першості І місце  посіла Маліванчук Юлія, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №2; ІІ – Пекнич Альона, учениця Божиковецького НВК та Кушнір Каріна, учениця Деражнянської ЗОШ  І- ІІІ ст.; ІІІ місце Онофрійчук Валентина, учениця Деражнянської ЗОШ  І- ІІІ ст. №1. Вітаємо переможців!

 

Переглядів: 540 | Додав: Zanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz