Четвер, 25.04.2024, 07:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 12 » Районний фестиваль афганської пісні "Дорогами Афганістану"
16:07
Районний фестиваль афганської пісні "Дорогами Афганістану"
На виконання Указу Президента України, з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, з метою вшанування громадян, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, 2014 рік оголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. 
Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що й серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, донесення до дітей об’єктивної інформації про події війни в Республіці Афганістан, виховання в них почуття патріотизму та поваги до ветеранів війни в Афганістані, 11 лютого на базі Деражнянського районного Будинку творчості дітей та юнацтва відбувся І районний фестиваль афганської пісні «Дорогами Афганістану». Спонсорами фестивалю є приватні підприємці міста: Танцюра Оксана Миколаївна,Фещук Микола Іванович, Приступа Галина Степанівна, Шеремета Олександр Васильович.
На святі були присутні: заступник голови Деражнянської районної державної адміністрації Малік Л. В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Сінькевич Ж. М., наші односельці, колишні солдати, учасники бойових дій в Афганістані: Бордульов Олександр Антонович,   Дмитришин Анатолій Антонович, Бліндер Ігор Павлович, Вавринчук Петро Федорович, Маньківський Сергій В’ячеславович. 
Малік Л. В. привітала учасників свята, висловила слова глибокої поваги до всіх, кому випало виконувати свій громадянський і військовий обов'язок у «гарячих точках» планети, брали участь у локальних війнах та врегулюванні воєнних конфліктів.
Голова спілки ветеранів Афганістану «Воїнів – інтернаціоналістів», голова журі,  Маньківський Сергій В’ячеславович  побажав усім учасникам перемоги. Висловив подяку організаторам фестивалю.
Посивілі завчасно воїни-афганці ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль одне одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути.  Наснагу та мужність воїни-афганці постійно черпали  зі спогадів про рідну домівку, батьківщину, матерів. Стійкості їм додавали пісні. Пісня підносила бойовий дух, згуртовувала солдат. Пісні війни... Інколи задумаєшся: за що їх так люблять і пам’ятають в народі; зберігають в пам’яті довгі роки. Напевне, за простоту і душевність, мелодійність, безмежну віру в дружбу, любов, в усе краще, що є в людині.
Фестиваль афганської пісні розпочав піснею про Афганістан  гість свята, свідок воєнних подій тих років, учасник бойових дій в Афганістані, соліст третього складу групи «Каскад» Бордульов  Олександр Антонович.
В заході прийняли участь учні з 14 загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно рішення членів журі, в старшій віковій категорії І місце посіла  Косевич Маріна, учениця Деражнянської ЗОШ І – ІІІ ст. №1. ІІ місце – Гринчук Марія, учениця Яблунівської ЗОШ І – ІІІ ст.. ІІІ місце – Засаднюк Іванна, учениця Божиковецької ЗОШ І – ІІІ ст.. В середній віковій категорії: І місце – Громова Анна, учениця Галузинецької ЗОШ І – ІІ ст.. ІІ місце – Тарнавська Анастасія, учениця Деражнянського НВК, ЗОШ І – ІІІ ст. №2, гімназія. ІІІ місце – Сухораба Ілля, учень Явтухівської ЗОШ І – ІІ ст.. Переможці  фестивалю нагороджені грамотами та солодкими дарунками.
Хвилиною мовчання, у якій схилили голову, вшанували усіх, хто не повернувся з цієї страшної війни, але завжди залишився у народній  пам’яті. По закінченню свята, присутні мали можливість почути розповіді безпосередніх очевидців «афганської» війни, які прийшли на зустріч. 
Проведений фестиваль ще раз підтвердив, що молоде покоління завжди підтримуватиме священну традицію – зберігати пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок батьківщини, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

Переглядів: 748 | Додав: Zanna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Sergpaync  
0
<a href=http://zmkshop.ru/o-kompanii/>ссп панель</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz