Вівторок, 23.04.2024, 17:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Наша адреса

Хмельницька область,
Деражнянський район,
м. Деражня,
вул. Заводська,3


тел. (03856) 2-12-09
E-mail: btdu@i.ua

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 23 » ІІ районний фестиваль афганської пісні "ДОРОГАМИ АФГАНІСТАНУ"
10:25
ІІ районний фестиваль афганської пісні "ДОРОГАМИ АФГАНІСТАНУ"

Минають дні, ідуть роки, 
Життя листки перегортає 
А біль Афгану - на віки 
В душі чомусь не замовкає
Що в ній знайшли ми ? Що в ній втратили?
І взагалі, а що ми в ній шукали ?
І чия країна, і ким переможена?

           Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану. Чи мало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать й досі.
           15 лютого минає 26 років із дня закінчення війни в Афганістані. Але ця війна назавжди залишиться болем у серцях нашого народу. 
           Афганська війна,.., брудна, неоголошена... Та хіба війни бувають чистими? Будь-яка несе смерть, каліцтво, вдягає в жалобу тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.
            Потрапивши на палаючу Афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.  Багатьом із них ніколи уже не повернутися до рідної хати, не побачити ні рідних, ні неба, ні гарної землі. Вони полягли навіки: кого поховали товариші, хто пошматований розлетівся в прах на гігантських фугасах. І тільки гнівний його дим понесли над землею східні вітри.  
            Саме до цієї дати вже впродовж двох років в Деражнянському районному Будинку творчості дітей та юнацтва проводиться районний фестиваль афганської пісні «Дорогами Афганістану». Основною його метою є відзначення дати виведення військ з території Афганістану, вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, донесення до дітей об’єктивної інформації про події війни в республіці Афганістан, виховання в них почуття патріотизму так необхідного кожному з нас в ці нелегкі часи, які переживає зараз наша Батьківщина.
           До участі в конкурсі були запрошені учні всіх навчальних закладів району, участь в ньому взяли 17 закладів представивши 20 номери пісень патріотичного спрямування. 
           На святі були присутні колишні воїни, учасники бойових дій на території республіки Афганістан, які з честю виконали свій військовий обов’язок. Це наші земляки – Маньківський С.В., Бурдульов О.А, Дмитришен А.А., Бліндер І.П., Очеретнюк В.С., Гурш А.В., Губіцький В.О.
            Фестиваль розпочався з хвилини мовчання, на вшанування пам’яті загиблих у тій війні і тих хто не повернувся вже в теперішній час із зони проведення анти терористичної операції.


              На  початку зібрання перед присутніми виступив заступник голови районної державної адміністрації – Пилипчик Олег Володимирович, який в своїй промові звернув увагу на безглуздість та страхіття Афганської війни (1979-1989 років). Людські втрати в ній як в цілому по Україні так і у нас в районі, і про недопустимість повторення цих подій.
              Від імені представників Афганської спілки виступив заступник голови – Дмитришен Анатолій Антонович, який поділився власним досвідом участі в тих не так вже й давніх подіях, в кінці побажавши всім міцного здоров’я, любові до рідної землі та миру в нашій-ненці Україні.

           Свій пісенний талант учням та вихованцям показав колишній воїн-інтернаціоналіст соліст гурту «Каскад» - Олександр Бурдульов.


            А далі з уст молодого покоління лунали пісенні твори присвячені тим подіям, запалюючи в юних серцях іскру патріотизму, поваги і гідності. Як одна хвилина промайнув фестиваль не залишивши байдужим жодного із присутніх, нагадавши афганцям про ті часи, розчуливши їх на скупу сльозу, яка після знайомої пісні хоч нехоч скочувалась по мужніх, обвіяних тією війною обличчях.
             В кінці фестивалю було оголошено переможців даного заходу. Ними стали : перше місце Громова Анна ( учениця Галузинецького НВК), друге місце -  Косевич Марина ( учениця Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1) , третє –  дует у cкладі Гавель Катерини та Кваші Віталія ( учнів Маниковецької ЗОШ І-ІІІ ст.).
             Переможці та учасники фестивалю були нагородженні грамотами та подяками  обласної спілки ветеранів Афганістану. 

 

Переглядів: 549 | Додав: Zanna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Для слабозорих


ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ
ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ
"CTRL" ТА "+"
НА КЛАВІАТУРІ

Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Корисні лінки











Друзі сайту



Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz